- Styregruppe og ledelse
- Delprojekter under Jellingprojektet
- Jelling i GIS
- Geoprospektion
- Feltarbejde 2011
- Feltarbejde 2010
- Feltarbejde 2009
- Årringsdateringer fra Jelling
- Jellings store sten
- Jelling 1683
- Landskabet omkring Jelling
- Stednavne i Jelling og omegn
- Broen over Ravning Enge
- Frådstenskirker i Østjylland
- Runesten i kontekst
- Magt og mønter
- Kult og kirke
- Jelling og Jellingstilen
- To pragtgrave på Fyn
- Udstillinger
- Læringsspil
- Digitalisering af fotos
- Statusrapporter
Elektromagnetisk måling i Jelling 2008
Magnetometerundersøgelserne i Jelling blev i efteråret 2008 udbygget med elektromagnetiske målinger på markerne mellem monumenterne og Mangehøjene mod nord for at undersøge, om der også her skulle være spor af aktivitet.
Metoden bygger på, at forskellige typer jord har forskellig ledningsevne. Udsving i ledningsevnen måles ved hjælp af en sensor, der føres henover jordens overflade. En senderspole udsender et magnetfelt, og der skabes et sekundært magnetfelt i jorden. En modtagerspole måler det samlede magnetfelt, og ved at trække det kendte primære felt fra den samlede måling kan jordens relative elektriske ledningsevne bestemmes. Variationer i ledningsevnen kan give et fingerpeg om menneskelige indgreb i jorden og dermed bidrage til at identificere kulturspor som sløjfede gravhøje, fjernede bygninger, hegnsforløb eller opfyldte vandhuller. Disse kan derefter undersøges nærmere.
Projektdeltagere: Mogen H. Greve, Søren B. Torp og Henrik Nørgård, Det jordbrugsvidenskabelige Fakultet, Aarhus Universitet.