- Styregruppe og ledelse
- Delprojekter under Jellingprojektet
- Jelling i GIS
- Geoprospektion
- Feltarbejde 2011
- Feltarbejde 2010
- Feltarbejde 2009
- Årringsdateringer fra Jelling
- Jellings store sten
- Jelling 1683
- Landskabet omkring Jelling
- Stednavne i Jelling og omegn
- Broen over Ravning Enge
- Frådstenskirker i Østjylland
- Runesten i kontekst
- Magt og mønter
- Kult og kirke
- Jelling og Jellingstilen
- To pragtgrave på Fyn
- Udstillinger
- Læringsspil
- Digitalisering af fotos
- Statusrapporter
Magnetometerundersøgelser i Jelling 2008
Et magnetometer måler afvigelser fra jordens naturlige magnetfelt. Afvigelserne kan skyldes aflejringer eller genstande med magnetiske egenskaber i jordens øvre lag. De magnetiske egenskaber forstærkes ved ildpåvirkning, og magnetometeret kan derfor afsløre ophobninger af brændte sten eller slagger i en jernudvindingsovn.
Under de rette forhold vil også nedgravninger til stolper, grave eller grøfter kunne ses. Ved hjælp af denne metode blev der i 2006 og 2007 konstateret spor af store sten i området nord for Nordhøjen i Jelling. Arkæologiske udgravninger udført af Vejle Museum bekræftede, at der var tale om store nedgravede bautasten, men afslørede desuden spor af bygninger og en mægtig palisade.
I 2008 blev magnetometeret rettet mod den del af området umiddelbart nord og nordøst for monumenterne, der endnu ikke var kortlagt, med henblik på at lokalisere yderligere spor af bosættelse. Tydelige koncentrationer af mere magnetisk jord kan være tegn på særlige aktivitetsområder og vil blive undersøgt nærmere i de kommende år.
Projektdeltagere: Tatyana Smekalova, Moesgård Museum.